. KUNSTROUTE STRAMPROY . MOOI ROOJ .
24 & 25 AUGUSTUS 2024
VorigeVolgende

Jeannie Hoovers

Jeannie Hoovers is geboren in 1951 in het Limburgse dorpje Stramproy.

Jeannie heeft zich daar de kunst van het sculpturen, beschilderen en mozaïeken van keramiek aangeleerd. Haar werken worden inmiddels verkocht en tentoongesteld in galerieën in heel Limburg, Brabant, Zuid-Holland, Belgie en Duitsland. Jeannie Hoovers maakt kleisculpturen van voluptueuze dames met volle rode lippen. Ze probeert hierbij meestal een accent te leggen op het komische gedeelte. Meestal zijn het kleurrijke bustes voorzien van exotische hoofddeksels prachtige sieraden en jurken in glasmozaïek. Zowel Spaanse als Afrikaanse invloeden zijn te ontdekken in de tegelijkertijd vrolijke en trieste figuren. Jeannie laat zich inspireren door het volle vrouwelijke lichaam.

Jeannie wou vanuit vroeger balletdanseres worden maar dit zag haar vader niet zitten. Toen ze zwanger werd van haar eerste zoon was ze op zoek naar een leuke bezigheid. Toen ontdekte ze kunst en sindsdien wist ze er niet meer vanaf te blijven.

Momenteel is Jeannie Hoovers bezig met veel verschillende kunstwerken maar omdat de vraag naar haar bekende bustes en dikke dames zo groot is komt ze eigenlijk nergens anders meer aan toe. Dit is voor haar geen probleem omdat ze haar werk met veel plezier doet. Haar kunstwerken maakt ze vanuit de fantasie over vrouwen.

Kunstwerk Jeannie Hoovers
Kunstwerk Jeannie Hoovers
jeanniehoovers.nl