. KUNSTROUTE STRAMPROY . MOOI ROOJ .
24 & 25 AUGUSTUS 2024

Over ons

Geschiedenis Kunstroute

De Kunstroute is ontstaan als vervolg op exposities die Jeannie Hoovers met haar cursisten jaarlijks in een mooie tuin in Stramproy hield. De eerste plek werd uitgebreid met een tweede locatie, een derde en daarna werd het zelfs een echte (fiets)route. In die opzet kwamen er ook meerdere kunstenaars van buiten het dorp hun werken laten zien. Op mooie plekjes in het buitengebied, in prachtige tuinen bij mensen thuis en langs de mooie fietsroutes werd kunst getoond. Het publiek wist dit te waarderen, want op drukke dagen kwamen er bijna 1000 mensen kijken. Door deze drukte werd de organisatie ook steeds lastiger en omvangrijker voor het echtpaar Hoovers, dat alles regelde voor 2 weekenden kunstroute in Stramproy. Om die reden besloot men in 2015 te stoppen.

Doorstart Kunstroute 2017

Het wegvallen van de kunstroute werd door menigeen toch als een gemis ervaren. Een groepje enthousiaste kunstenaars raakte in gesprek met de Dorpsraad Stramproy en besloten werd om samen een doorstart te maken met de Kunstroute Mooi Rooj’. Als werkgroep van de Dorpsraad werd begonnen met de organisatie van de editie 2017. Door de positieve energie die meteen aanwezig was, werd besloten om de kunstroute ook een andere vorm te gaan geven. De route werd dichter in de dorpskom gelegd, de locaties lagen weer op bijzondere plekken in het dorp en de omlijsting werd belangrijker dan voorheen.

Het evenement was een groot succes met 1500 bezoekers en positieve evaluaties door de bezoekers en deelnemende kunstenaars. Dit was voldoende reden om het evenement structureel voor te zetten in een tweejaarlijks evenement en onder te brengen in Stichting Mooi Rooj.

Stramproy

Stramproy is een dorp tussen Weert en de zuidelijker gelegen Belgische grens. Door deze bijzondere ligging heeft het dorp zich ontwikkeld tot een gemeenschap die gewend was om samen dingen op te pakken. Dat is onder andere terug te zien in de vele verenigingen (70) en de grote onderlinge saamhorigheid. Er is werkelijk voor iedereen wel iets van zijn gading te vinden in het dorp, waar het heel gewoon is dat men elkaar gewoon goedendag zegt. En dorp met veel diversiteit, waar het leven zich regelmatig van zijn beste kant laat zien.

Stichting en werkgroep 'Mooi Rooj'

Het bestuur van de stichting bestaat uit:

De werkgroep bestaat uit de bestuursleden en: