. KUNSTROUTE STRAMPROY . MOOI ROOJ .
24 & 25 AUGUSTUS 2024
VorigeVolgende

Linty de Bruijn

Linty de Bruijn is in 1980 geboren in Stramproy. Hier woont en werkt ze nu nog steeds. Altijd omringd door natuur, vind ze hier de nodige rust en ruimte om te schilderen. Sinds haar afstuderen aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg, is zij zich gaan toeleggen op haar favoriete onderwerpen: “Model en portret”. De mens die altijd in ontwikkeling is, geschilderd op een moment van stilte en verwondering.

Kenmerkend voor haar werk is het gebruik van veel wit en het sobere kleurgebruik. Ook de lege ruimtes, en het weglaten van grote delen van de voorstelling zijn een altijd aanwezig element in haar werk. Hierdoor ontstaat een serene en rustige sfeer.

Naast haar portretten en modelschilderijen speelt ook de natuur, en vooral wildlife, een rol in haar werk. Tijdens haar reizen naar Engeland en Schotland ontstond de inspiratie voor haar pasteltekeningen. In haar tekeningen van roofdieren probeert ze niet alleen het karakter van het dier vast te leggen, maar ook het vluchtige van het moment.

Dieren zijn vrij en in beweging. Heel even zien we ze, en mogen we ervan genieten.

Kunstwerk van Linty de Bruijn
Kunstwerk van Linty de Bruijn
www.atelierlinty.nl