. KUNSTROUTE STRAMPROY . MOOI ROOJ .
24 & 25 AUGUSTUS 2024
VorigeVolgende

Rose van den Hurk

Mijn naam is Rose van den Hurk (1968) en ik woon en werk in Nijmegen. In Nijmegen heb ik aan de Lerarenopleiding Tekenen, Handvaardigheid en Textiele werkvormen gestudeerd en volgde ik aan de Hogeschool Nijmegen, Creatieve Therapie richting beeldend vormen. In Belgiƫ heb ik de kunstacademie gevolgd.

De rondingen van een vrouwenlichaam, het kind, de geboorte en de natuur in haar prachtige groei zijn voor mij een onuitputtelijke bron van inspiratie. Mijn bronzen beelden zijn afwisselend in afmeting. Ze gaan ofwel de hoogte in, ijl maar sterk en trots met een krachtige, golvende sierlijke beweging dan wel naar de grond, fors, vol, rond en verstild.

Twee andere gebieden waar ik mijzelf naast mijn autonome werk op richt zijn: het maken van geboorte/kinder beelden en het maken van gedenkbeelden. Een beeld als symbool voor het leven en voor de dood, een beeld wordt zo een tastbare plaats voor aanraken, ontmoeten en herinneren.

Elkaar ontmoeten en verstaan, ver weg, maar toch dichtbij. Een beeld als symbool oor een verhaal uit het hart,dat zou ik door mijn bronzen beelden willen aanreiken. Dat het beeld een tastbare plaats mag worden van ontmoeting, aanraking en herinnering.

Ik maak in nauwe samenspraak met de opdrachtgever een gedenkbeeld. Het beeld is altijd een unica.

Kunstwerk van Rose van den Hurk
Kunstwerk van Rose van den Hurk
rosevandenhurk.nl