. KUNSTROUTE STRAMPROY . MOOI ROOJ .
24 & 25 AUGUSTUS 2024

Saskia Keijzers

Krachtige beelden

Zij maakt intrigerende beelden die ontstaan vanuit haar inspiratie en de voorliefde voor het medium waarmee zij werkt. “Brons is naast klei, haar favoriete materiaal. Door het gebruik van klei als middel, maar ook als doel, komt zij aan keramische beelden die nu ook omgezet kunnen, in beelden in brons.

“Het hele denk/en handel proces van het maken van de mallen op de beelden, is voor mij een soort vanzelfsprekendheid geworden. De legering van het brons, de zachtheid van de was en de korrelige structuren van klei met chamotte, laat ik graag meermaals door mijn vingers gaan…

De beelden die ik in brons maak, zijn nu volop in ontwikkeling en vormen een extra dimensie als discipline. Het geeft mij de mogelijkheid om de beelden die ik vorm in mijn gedachten, om te zetten in vormen met mijn handen. Veelal ontstaan vanuit de inspiratie van het zijn… en de ziel. Gedachtengangen over de psyche en mythologie.

Mijn verbeelding brengt in welk materiaal dan ook, organische gestalten voort. Mijn werk moet de kijker wel prikkelen; bij hem vragen oproepen over de combinatie of uitstraling van het materiaal, bv klei /ijzer of staal, gepatineerde kleuren, of de gepolijste glans in brons… en in de vorm.

Kunstwerk Saskia Keijzers
Kunstwerk Saskia Keijzers
kunstcentrumweert.nl/project/saskia-keijzers