. KUNSTROUTE STRAMPROY . MOOI ROOJ .
24 & 25 AUGUSTUS 2024
VorigeVolgende

Monika Loster

Monika Loster creëert haar kunstwerken met verschillende materialen en technieken. Haar kunstwerken variëren in grootte van ruimtevullende constructies tot kleine intieme kunstobjecten. Het werk is meestal van ruimtelijke aard waarbij de kunstenares graag fiber gebruikt om kleur te geven aan haar werk. Kleur en materialen als textiel, touw, vilt en zijde een terugkerend thema zijn.

Het organische aandoende uiterlijk van haar werken maakt haar oeuvre tot een geheel. Fascinerende organische verschijningen, sporen en vormen uit de natuur vormen hierbij een bron van inspiratie wat tot resultaat heeft dat de werken overkomen als een extraverte uitvergroting van de werkelijkheid.

In 2017 heeft Monika de opleiding Beroepskunstenaar in de klas (AHK) afgerond om kunstprojecten in de klas uit te voeren. Graag doet ze opdrachten o.a. in scholen om het creatieve talent van kinderen te stimuleren en verbreden.

Recentelijk was ze uitgenodigd om mee te doen aan een aantal grote internationale exposities zoals „15th International Triennial of Tapestry” Central Museum of Textiles, Poland; „International Textile Biennial”, Haacht, Belgie en o.a. exposities in Parijs, Frankrijk; Leiden, Nederland; Rochester, U.S.A. ; Budapest, Hongarije.

Kunstwerk van Monica Loster
Kunstwerk van Monica Loster
monikaloster.com