. KUNSTROUTE STRAMPROY . MOOI ROOJ .
24 & 25 AUGUSTUS 2024
VorigeVolgende

Rado Vleugel

Via mijn kunstwerken geef ik uitdrukking aan de complexe wisselwerking tussen orde en chaos, en tussen het rationele en irrationele. De vruchten van dit streven zijn organische kunstwerken die de onvoorspelbare aard van de werkelijkheid weerspiegelen. Mijn kunstwerken zijn een destillatie van jarenlang kijken naar de natuur en nadenken over de uitgestrektheid van het universum waarin ik woon, en het verkennen van de diepteloosheid van het universum in mezelf. Elk van mijn kunstwerken is een wereld op zichzelf. Duik in deze werelden en eindeloze ontdekkingen wachten op je!

In mijn kunstwerken maak ik gebruik van de kracht van kunstmatige intelligentie (AI) om te verwezenlijken wat ik heb gedroomd. De door kunstmatige intelligentie ondersteunde schildertechniek die ik heb ontwikkeld, maakt het eindelijk mogelijk kunstwerken te maken met de details en stijl die tot voor kort beperkt bleven tot mijn verbeelding. Dit betekent niet dat het proces om mijn kunstwerken te maken snel en eenvoudig is. Het duurt weken of zelfs maanden voordat de meeste kunstwerken klaar zijn.

Rado is een Leidse kunstenaar en filosoof uit Nederland. In het verleden gebruikte hij traditionele schildertechnieken zoals olieverf om kunst te maken. Tegenwoordig gebruikt hij de kracht van kunstmatige intelligentie om kunstwerken te creƫren die je nog nooit eerder hebt gezien.

Kunstwerk van Rado Vleugel
Kunstwerk van Rado Vleugel
rado.tv