. KUNSTROUTE STRAMPROY . MOOI ROOJ .
24 & 25 AUGUSTUS 2024
VorigeVolgende

Stefan Bongaerts

Enigmatisch universum

Stefan Bongaerts is geboren in november 1956 te Bree waar hij nog steeds woont en werkt. Hij volgde zijn opleiding finaliteit Beeldhouwkunst aan de Kunstacademie te Genk bij Raf Mailleux, vervolgens aan de Stedelijke Academie van Leuven onder leiding van Yves Duchene.

Stefan’s ogen stralen als hij een nieuw beeldhouwwerk of compositie laat zien, het resultaat van geharde handen, een zachte ziel en een onblusbaar enthousiasme. Hij neemt je mee naar zijn wereld, waar fantasie, schoonheid en technisch vernuft op een koord dansen.

Als beeldend kunstenaar transformeert hij brons, steen, hout en plexiglas tot poëtische objecten die in schril contrast staan met onze fantasieloze wereld.

De kern van Bongaerts’ werk ligt in het diepe geloof dat de mensheid een integraal onderdeel is van een enigmatisch universum. Binnen dit kosmische tapijt ontpopt Bongaerts zich als een oerkracht die ongebreidelde creativiteit en een onstuitbare passie voor kunst kanaliseert. Hij maakt geen opruiende kunst, maar bij voorkeur intrigerende werken die de verbeelding prikkelen.

Kunstwerk Stefan Bongaerts
Kunstwerk Stefan Bongaerts